“Sök inte vad som är moraliskt utan vad som är effektivt”

Många som känner leda vid blotta tanken på riksdagspolitik känner sig nog ändå i dag lite uppiggade av V:s nya ledare. Men hur hamnade Nooshi i ledningen?

Rubrikens citat är en tankegång hos Lenin, och den känns väl lämplig just i dag, även om jag inte är så säker på att Vänsterpartiets i sina handlingar vägleds av Lenin. Det var nog ett tag sedan så var fallet.

Vänsterpartiet är för övrigt nästan den enda vänsterorganisation jag inte varit medlem i … därför hade jag inte riktigt kunnat föreställa mig det som nu hänt … att just Nooshi skulle ge mig en födelsedagspresent.

Men man får väl bara buga och tacka.

De senaste åren har jag väl inte riktigt tippat att Nooshi skulle bli vänsterpartiets ledare.

Ett tag trodde jag att det skulle bli Ali Esbati som mycket lömskt knivade Jonas Sjöstedt i ryggen och antydde att denne var nazist … på något annat sätt kunde jag faktiskt inte tolka det här uttalandet.

Mycket länge såg Linda Snecker ut ha goda chanser, och jag minns hur fängelse-imamen i samband med en diskussion om henne och andra möjliga ledare för V förklarade förstoppningens dolda men viktiga roll i kampen om makten i Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet betraktas av många som ett parti som leds av personer som inte riktigt bryr sig om hur de ser ut – men jag kan försäkra er att allt i deras utseende och beteende är mycket noga uträknat.

Have your say