Radio Bubbla: Ingen mjölk i kaffet?

"Kaffe kaffetåren den är bra/ kaffe kaffetåren vill ja ha" ... kunde man sjunga förr. Vad man får sjunga framöver är mer osäkert. Liksom det mesta.

Starbucks grundades i Seattle. På något sätt gör det väl denna stad till det moderna samhällets fika–huvudstad, kanske också till en slags Mecka för alla västvärldens poliser. Någon gång i sitt liv som polisman förväntas man besöka Seattle och genomföra de heliga fikaritualerna under ett besök på den första Starbucks vid Pike Place.

Men vad händer nu när Black Lives Matter utropat delar av Seattle till en polisfri zon? Inga pilgrimsfärder för pojkarna och flickorna i blått?

Vi hann inte ta upp just den frågan när vi diskuterade raskravallerna i västvärlden i gårdagens program, men vi grubblade desto mer över om det är så att det finns religiösa aspekter av rasupploppen. Vårt svar blev i stort sett nej. De som diskuterar sådant gör det i vissa fall för att slippa prata masspsykologi i det moderna samhället, rotlöshet, ångest, hysteri och allmän feghet … i kombination med tilltagande dumhet.

Vi funderade också över vad Macron ska hitta på när USA minskar sin militära närvaro i Tyskland. Och vi enades om att få saker antagligen kan tävla med känslan av att hitta och få gräva upp en riktig skatt.

Have your say