Morgan Johanssons semesterfälla

Landets mest infernaliskt listige sosse slår till igen.

"Flickan i Havanna, hon har inga pengar kvar ... vinkar åt en karl"

I gårdagens sändning begrundade vi den infernaliska listen hos Morgan Johansson.
Nu kliver han ju fram och förklarar att sexköp utomlands ska bli straffbart i Sverige.
Och han förklarar också att regeringen sett det här som en högt prioriterad fråga (skönt att veta, vi upplever alla sexköp i utlandet som något som hotar det svenska samhället i dess grundvalar.)
Det här är också en fråga som Vänsterpartiet drivit länge.

Morgans lömska uträkning ser ut så här; inför det kommande valet gäller det att få MP och V att åka ur riksdagen. S har ingen större nytta av dem efter valet – i bästa fall för deras del kommer de att hamna strax över fyra procent. Det räcker inte.
Målet för S är istället en allians med L eller C eller båda.

Då är det mer rationellt att se till att V och MP hamnar under strecket och räkna med att en del av de väljarna i insikt om att en röst på V och MP är bortkastad röstar S. Då kan Morgan och hans mannar gå stärkta in i förhandlingar med L och C.

Att bidra till att MP hamnar under fyra procent behövs inte – det partiet är ändå i färd med att begå seppuku.
Men V – de är seglivade, tänker Morgan, och så studerar han deras hjärtefrågor och upptäcker – just det – kriminalisering av sexköp utomlands! Men han förstår inte varför de är fixerade vid frågan.
Och Morgan grubblar, och grubblar – om och om igen tänker han”Va e’re der om”.
Han muttrar det tyst om och om igen och allt snabbare och snabbare – orden flyter ihop för timmen är mycket sen och plötsligt hör han sig själv säga: “Varadero”.
Han lyser upp! Nu har han det – Varadero!

Den kubanska semesterorten där turister kan köpa sig alltid villigt sällskap dygnet om – vare sig de är män eller kvinnor – ja, det gäller egentligen hela Kuba – svårt att röra sig på den ön utan att någon prostituerad försöker inleda en affärsförhandling. Ett folk som sällan har kött på bordet får väl sälja det egna köttet tänker Morgan filosofiskt.

Vart åker gärna vänsterpartister på semester, filosoferar Morgan vidare. Trots att det är mitt i natten ringer han och väcker en ansvarig person på Riksdagens utredningsinstitut.

MJ: Hej, det är Morgan. Ja, jag vet vad klockan är – men jag tänkte passa på att tala med dig innan den vanliga arbetsdagen börjar och du blir överöst med frågor av typen: “Hur många flyktingar får man in i en Friggebod” eller “Hur många getter behövs det på Lidingö för att man ska uppnå stordriftsfördelar för besättningen.”
Vad min fråga är? Jo, hur stor är den statistiska sannolikheten för att en svensk turist på Kuba köper sex?
Oj, så många – gäller den statistiken även vänsterpartister? Jaha, säger du det – att turisterna i princip bara är vänsterpartister och så muslimer som bokat fel flyg och egentligen skulle till Kaba.
Men tack då.”

Alltså – man tar en av vänsterpartiets hjärtefrågor, ger den stöd, får sympatier i det partiets led och väntar sedan bara på att sexköpslagen som en bumerang ska återvända och träffa den som först skickade iväg den någonstans mittemellan navel och knän.

Have your say