missbruk av spel, sex och makt

"Antagligen beror det på att antalet spelmissbrukare ökat. Dessa tänker likadant när det gäller skatten."

I söndagens program grubblade vi över att så många uppvisar självskadebeteende.

Paolo Roberto. Ett nöt. Men hans hasselnötsglass kan jag varmt rekommendera. Vi lyckades dock staka ut Robertos framtida karriär.

Handels. Fackföreningen som utesluter en klubbordförande på grund av medlemsskap i SD. En fackförening ska ägna sig åt löner och arbetsvillkor inte ha åsikter om förtroendevaldas inställning i andra frågor. Förhandlar de dåligt så väck med dem. Inte annars.

Telengana, delstat i Indien. Inför planekonomi och låter politiker bestämma var, när och hur bönderna ska odla. Vi kan nog utgå från att delstaten i framtiden inte kommer att kunna fortsätta exportera ris till resten av landet.

Svenska folket. Visar sig enligt en undersökning var till och med mer villiga än tidigare att betala skatt, rent nordkoreanska siffror uppvisas. Antagligen beror det på att antalet spelmissbrukare ökat. Dessa tänker likadant när det gäller skatten. Det blev ingen vinst förra gången men om jag satsar igen så… om jag skickar i väg merparten av det jag tjänat till byråkratin en gång till så kommer rättsväsende, polis, skola och omsorg äntligen att börja fungera. Jackpot. Vi kanske till och med får en krigsmakt och en tungviktsmästare i boxning och sol på midsommarafton.

Eller så vill svenskarna visa att de är ett folk av gentlemen, eftersom Leo Tolstoj menade att det som definierade en sådan var att han betalade sina spelskulder även när han visste att den som vunnit fuskat.

Det blev helt enkelt nödvändigt att efter dessa nyheter diskutera något uppiggande … och det fick bli frågan om vad som behövs för att vi ska få en ny aristokrati i riket. 

Have your say