Kejsarcupen och mer i radio bubb.la

För att fira att Japan nu fått sin första inhemska seger i Kejsarcupen genom sumomästaren Kotoshiguku blev det ett extrainsatt radio bubb.la i dag – det blir alltså fyra sändningar den här veckan.
Det kändes rätt att inleda veckan med några geopolitiska betraktelser – det är nödvändigt i en tid då gammelmedia helt upphört att försöka förklara de grundläggande faktorer som styrs skeendet i världen; vi behandlade USA:s tilltagande svaghet i Sydkinesiska sjön och Kinas mycket målmedvetna politik för att bygga upp en ny Sidenväg – till exempel genom ett nytt handelsavtal av monumentala proportioner med Iran.
Vi noterade att Bloomberg nu funderar på att som oberoende kandidat ge sig in i kampen om presidentposten och då får amerikanerna tre statskramande övervakningsfanatiker att välja mellan och det enda som skiljer dem åt är beredvilligheten att skjuta de egna medborgarna – eller snarare är det väl så att det som skiljer dem åt är hur de bedömer att mord skulle påverka de egna väljarsympatierna.
– och så förfasade vi oss över Expressens panegyriska hagiografi över inrikesminister Ygeman – det finns ju mycket att fråga honom om men det han reportern inte riktigt hunnit med eftersom hon skulle utreda viktiga saker som Ygemans kost-, motions och sömnvanor samt få svar på frågan om vem som är regeringens största humorist.
I vårt tycke en ganska poänglös fråga eftersom hela regeringen är ett skämt.
OCH –! Du har väl blivit bubb.la-premium-medlem?!?! Gå annars genast in på hemsidan och studera alla fördelar det innebär.

Have your say