Hjärntvätt gör till och med teveserier överraskande

Obegripligt nog verkar många blivit upprörda över slutet på Game of Thrones. Här har människor döpt sina avkommor till Daenerys, och så går drakdrottningen och gör en Nagasaki på King’s Landing.

Men det fattade ni väl redan för fem säsonger sedan skulle komma att hända – när hon dödade sin bror genom att hälla i honom smält guld bara för att han inte ville hänga på och dra ut i krig för att hämnas deras fars död – och återta riket. Fadern var ju en tyrann vars beteende ger oss anledning att han led av långt framskriden syfilis.

Efter brodermordet befriade drakdrottningen slavar, och uppbådar dem och allt annat som påminner om en förtryckt varelse och tågar mot fienden – och den slutliga massaker hon tycker behövs.

Varför skulle det vara oväntat? Har folk sovit i några årtionden? Det här är ju helt enligt befattningsbeskrivningen för den som vill leda en befrielserörelse. Hur kan man ha följt Burmas ledare Aung San Suu Kyis bana utan att fatta hur drakdrottningen skulle utvecklas?
Uppenbarligen har den politiska hjärntvätten gått så långt att den till och med förvänder synen på folk när de tittar på en teveserie med enkel handling.

Have your say